Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vcelku bych asi i dokázala tipnout autorkou studovaný obor. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Děkuju za tenhle článek. Pochopila jsem to tak,že na základě vlastních zkušeností při špatně placené brigádě si uvědomujete, že ačkoli vy sama z toho sice brzy snad vypadnete a vydáte se vstříc trochu světlejší všednosti, mnoho jiných v tom zůstane celý život, ať už z důvodu nízkého vzdělání, talentu, lenosti... A že člověk, který neustále řeší vlastní základní potřeby a často nevidí dál než za svůj nejbližší okruh, bude jen těžko věnovat iniciativu dohledávání si informací,které hlavní sdělovací prostředky jaksi zapomněli sdělit, nebo se zabývat právy a potřebami někoho, kdo je mu úplně ukradený a kdo si to z jeho pohledu ani nezaslouží. Že takový člověk se bude spíš ptát, proč se řeší důstojné / nedůstojné ubytování pro "ilegály", když domorodec musí snést to co musí. Že pak pro něj jsou veškeré výzvy k "morálně vyšším principům solidarity" spíš jako červený hadr na býka, že lidé co hlásají tuhle solidaritu kážou vodu a pijou víno,když káží ze svých blahobytných povýšených postů, co by jiní měli a neměli dělat a stát je podporuje,i když si nezametl před vlastním prahem. Tenhle směr uvažování se neomezuje jen na uprchlíky.

S těmihle názory můžu a nemusím souhlasit. Ale bylo by dobré je minimálně zkusit chápat a brát je v potaz, protože tímto způsobem smýšlejících lidí je opravdu hodně a není dobré jimi pohrdat. Protože i oni jsou pro chod a fungování společnosti potřeba. (Jeden inženýr je potřeba na vymyšlení motoru a 200 dělníků je potřeba, aby ho vyrobili).

3 0
možnosti
Foto

No, ono je to o koloritu jakéhokoliv místa. Popsala jste kolorit fabriky. Možná je to svět drsný, možná nevoní a možná se zdá někomu nízký a primitivní. Nicméně je, dle mé zkušenosti, upřímný. A toho si cením. V navoněných managerských stáncích lze nalézt tolik morálního a lidského hnusu, že by to jedna fabrika zdaleka nepobrala.

4 0
možnosti

Já teda poznala různá pracoviště, od těch nejobyčejnějších (s metlou v ruce) až po tzv. nóbl, ale všude byla upřímnost i neupřímnost atd. Je to v lidech, ne pracovištích...:-)

3 0
možnosti

Bohužel, hodně lidí si vybere pseudoobor a pak se nikde neuplatní, protože takových tady máme mraky a technici chybí;-(

1 0
možnosti

Všechno špatně. Autobus MHD, spolucestující v něm, Karel Gott, fabrika, spolupracovníci a šéfové, uprchlické tábory v ČR..... Jenom autorka je světlým zjevením v tom strašném brněnském marasmu. Jak příznačné vidění světa a sebe sama u současných studentů/absolventů politologie a žurnalistiky.......

4 3
možnosti
Foto

Barborko takový je život. Z fabriky brzo zmizíte, ale i v mnohem inteligentnějších prostředích na vás už dávno čekají frustrovaní blbečci, povýšení šéfové a další individua, která se už nemůžou dočkat až to dají sežrat naivní studentce, která ještě netuší...:-)

4 0
možnosti

A jste si tím zmizením jist? Zrovna nedávno jsem poslouchal jistou slečnu ze Španělska. Ta dobrá duše se rozčilovala, jak je možné, že je nezaměstnaná, když patří mezi nejvzdělanější generaci v historii své země. Jen tak pro zajímavost jsem se podíval na její vzdělaní a slečna byla, považte, kunsthistorik;-D To je asi tak potřebná profese jako politolog. Proč mimo svůj obor nepracují absolventi technických oborů? Něco za tím asi bude:-)

1 0
možnosti

Můžu se zeptat proč tam pracujete? A neříkejte mi, že lepší práci nejde sehnat.

0 3
možnosti

Vy z té fabriky, Barboro, máte šanci brzy utéct. Horší s těmi, co zůstanou navěky... Jinak jste to pěkně napsala. Posílám karmu.:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
Vždycky s nadsázkou. A třeba zrovna o Vás.

Seznam rubrik